Furtive Little Feelings

The collected thoughts of Jake de Oude

Music

Muziek interesseert me behoorlijk. Niet dat ik een muziekinstrument kan bespelen. Nee, ik ben meer het passieve type wat dat betreft. Maar dat betekent niet dat ik geen artikelen hier over kan schrijven.

Album Topzoveel

Dit is een reeks artikelen uit 2001 die mijn (toenmalige) favoriete albums bespreekt. Niet op de "bespreek elk technisch truukje en analyseer elk woord"-manier, maar meer wat mijn gedachten erbij zijn. Welke herinneringen zitten er voor mij aan vast, hoe voelt het? Dat idee. Lees eerst de proloog als je hier meer over wilt weten. Anders kan je er gelijk in duiken:

 1. The Doors - In Concert
 2. Pearl Jam - Ten
 3. Boudewijn de Groot - Wonderkind Aan Het Strand
 4. The Tragically Hip - Up To Here
 5. Aphrodite - Aphrodite
 6. The Smashing Pumpkins - Mellon Collie And The Infinite Sadness
 7. James Horner - Braveheart Original Motion Picture Soundtrack
 8. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine
 9. The Levellers - Levelling The Land
 10. Dinosaur Jr. - Where You Been
 11. Life Of Agony - Ugly e.a.
 12. Dave Matthews Band - Before These Crowded Streets e.a.

Jaarlijstjes

En als je dit leuk vond, dan vind je mijn lijst van wat ik de beste albums van 2002 vind misschien ook wel leuk. Net als de Album Topzoveel was dit eerst een mailtje naar de Zeeuwen-mailinglijst, dus als je niet alle referenties snapt, dan ligt dat niet aan jou. De beste albums van 2003 gaat over, tja, 2003. Het was allemaal wat uitgebreider dit keer.
In 2004 en 2005 was er een stilte, maar daarna ging ik weer van start. Het resultaat:

Steven heeft ook een artikel geschreven over zijn beste albums van 2002. Inclusief een essay over de staat van de muziekindustrie! Dat was niet het eerste artikel van Steven: zijn beste albums van 2001 zijn ook zeker de moeite waard.

Lowlands

Lowlands is 3 dagen lang muziek, literatuur, cabaret, films enzovoorts. De hoofdmoot is toch echt muziek, vandaar dat mijn verslagen van de verschillende edities hier staan:

Toegiften