Beste Geert,

Gaat het een beetje? Ik zag op het nieuws, dat je weer eens in de rechtzaal moest verschijnen. Ze moeten ook altijd jou hebben he, het is niet eerlijk. Volgens de media vergeleek je het rechtsysteem in Nederland met dat van Noord-Korea, ten faveure van de laatste. Hoewel die vergelijking op zich lekker bekt, ben ik bang dat deze misschien niet het beoogde effect heet. Zie je Geert, Noord-Korea laat zich erg weinig in de kaarten kijken. Ik vermoed eigenlijk dat zelfs de AIVD jouw bewering niet kan staven. Dus als we je advies ter harte zouden willen nemen, dan nog ging dat niet. We hebben geen idee hoe ze het in Noord-Korea beter doen, dus we kunnen het niet kopiëren.

Het is maar goed dat je een partij bent begonnen, gericht op vrijheid. Wel heel erg typerend voor Nederland: begin een partij voor vrijheid, kom onder constant vuur te liggen, iedere keer weer de rechtzaal in. Tsssk. Die gekke Amerikanen vinden rechtzaken trouwens dan weer een toppunt van democratie, in de trant van “het recht is voor iedereen gelijk”. Wij weten wel beter, he Geert. Minaretten in Nederland, de Koran in Nederland, hoofddoekjes, en wie is de enige die zich afvraagt, waar “die mensen” denken zomaar de vrijheden vandaan te halen om dat hier te doen?? Juist ja: Geert.

En dat terwijl jij iedere keer voor de rechter wordt gesleept, je iedere keer moet verdedigen om te mogen zeggen wat jij vindt! Dat kan toch niet in een democratie, dat mensen die gelijk hebben iedere keer hun recht om dat te zeggen moeten verdedigen, terwijl mensen die ongelijk hebben niet continue voor de rechter worden gesleepd. Weet je Geert, dit land heeft gewoon een nieuw begrip van de vrijheid van meningsuiting nodig. Wat dacht je van “Alles wat Geert zegt, kan en zal tegen je gebruikt worden in de rechtbank”?

Veel sterkte met de rechtzaak,

Hugo.
PS: Ik lees net dat Google misschien, in het kader van de vrijheid, uit China vertrekt. Stel je voor, een Google-loos Nederland… Iedereen vrij om te denken zoals jij wilt!

Comments are closed.